Tuesday, December 10, 2013

ROMANIA VIITOARE

           Quo vadis Domine  !?
                         19


                             

                            

                             

                              R O M A N I A  V I I T O A R E
                                 Fugit irreparabile tempus
Revenirea la Monarhie a Romaniei  NU  este , si NU  trebuie sa fie un travaliu herculean cu tot felul de fantezii obstructive administrativ – legislative si derutante , inventii de costuri imaginare , si… vezi draga Doamne iubirea de democratie  a politicienilor ii indeamna ,

 CA POPORUL SUVERAN SA DECIDA” (!!)



….POPORUL SUVERAN SA DECIDA DACA ,

VREA  UMILINTA  SI  SARACIE  SAU  DEMNITATE  SI  PROSPERITATE „?....

Ce este de facut ?

Intr-o sedinta a Parlamentului Romaniei se abroga actuala Consitutie cripto-comunista si se decide revenirea la Constitutia Romaniei din anul 1923.

Astfel , Romania redevine Regat , iar Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei , isi reia locul de drept , uzurpat de comunisti in 1947 si de catre criptocomunisti in 1990.

De aici incolo incepe reconstructia democratica a Romaniei in folosul real a Poporului Roman alaturi de celelalte Monarhii Europene !

NU NE VA PEDEPSI NIMENI PENTRU UN ASEMENEA ACT DE INTELEPCIUNE SI DEMNITATE !


*  *  * 

      ... 21 de ani furati Romaniei si Romanilor prin viclesug politic intern si extern !
 

 
 
25 APRILIE 1992 , BUCURESTI
 
*****
 

“Castelul Peleș din Sinaia, reședința de vară a regilor României, a fost construit la dorința regelui Carol I al României (1866 - 1914), după planurile arhitecților Johannes Schultz, Carol Benesch și Karel Liman, și a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz și Bernhard Ludwig din Viena




ROMANIA VIITOARE






MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I AL ROMANIEI.

Pentru o Romanie cu viitor demn , deschideti curajos si larg geamurile sa intre aerul curat si sanatos al istoriei nostre adevarate !
*
Acest aer prieste numai oamenilor , oamenilor adevarati , si va pune pe fuga impostura , fauna paguboasa de rozatoare si paraziti hematofagi de pretutindeni !
                                                                           *
 Nu Regele are nevoie de tron , ci  Popoprul Roman are nevoie de un reper moral , de aerul curat , sanatos si revigorant al Monarhiei.
                                                                  *
Momentul  social  si  istoric actual al poporului nostru , impune ca necesara reparatia actul samavolnic al alungarii prin viclesug si santaj din 1947, a sefului legitim al statului Roman , M.S. Regele Mihai I.

Evolutia socio-economica a Romaniei de dupa 30 decembrie 1947 prin lichidarea oricarei opozitii politice democratice , deconsolidarea  proprietatii private prin nationalizari motivate ideologic nu si socio-economic , o dezvoltare  fortata  prin industrializare excesiva in detrimentul  agriculturii si a nivelului de trai , au bulversat intreaga societate  provocand nasterea unui nou conglomerat social , cantitativ” - cu valorile inversate , si  nici de cum  o  societate mai echitabila , superiora  functional si calitativ.

 Relatile economice interne si externe nefiresti , bazate pe forma si nu pe legile economice ale eficientei si profitului , au instalat o criza latenta apoi una progresiva cu imprumuturi financiare inrobitoare , „de reparatie” , a conceptului economic gresit.

S-a produs o criza demografica sat - oras prin rarefierea  rurala si supra  aglomerarea urbana , o societate cu locuri de munca , dar saraca si terorizata de silnicii , de subalimentatie  si frig , dezorientata moral ,  devenita egoista si fara speranta.
  *
Schimbarile anilor de dupa 1989 au mostenit o republica in plina criza economica si morala ,  care , s-a dovedit incapabila  sa  se mai  redreseze  si sa-si asigure un viitor de orientare clara si prospera.
Continuitatea la putere a clicii vinovate  de dezastrul tarii a functionat impecabil prin vechea retea de politie secreta politica , pastrata intacta si dupa 1989 , tocmai in acest scop.
Astfel , translatia de la puterea politica si coercitiva a vechii nomenclaturi comuniste s-a facut lejer la cea economica si politica noua , asa zis democratica.  Acesta nomenclatura veche dar si inoita , pastrandu-si pozitiile si parghiile de putere , a reusit foarte eficient sa  zadarniceasca orice incercare de intoarcere  la civilizatia si normalitatea nostra Europeana  , anterioara anului 1947.
Ion Iliescu ca lider politic si de stat de dupa 1989 , a manevrat magistral avantajele democratiei , creandu-si o falsa legitimitate prin asa zisele alegeri libere si democratice pluripartide , din 20 mai 1990 („Duminica orbului”).
S-a interzis intrarea Regelui in tara , sub pretexte care au lezat bunul simt si buna credinta.

Ion Iliescu  era prizonierul politic al sistemului care l-a creat si  sustinut in forta pentru putere de catre nomenclatura  comunista regrupata si reformata”(!?) , ignorand pur si simplu cu brutaliate faptul ca odata comunismul abolit in Europa , Romania se intorcea firesc si automat la Constitutia din 1923 si la Monarhia Constitutionala , repunand in depline drepturi pe seful legitim al satului Roman  , M.S. Regele Mihai I de Romania.

*
Ce fel de Republica am perpetuat dupa 1989 si cum a slujit ea poporului  Roman ?

-         S-a trecut im mod bizar la demolarea fara discernamant , deavalma ,  a tot ceeace poporul roman prin creativitatea sa absolut  apolitica a infaptuit si edificat timp de 45 ani , cu mari sacrificii umane ,  morale si materiale !

-         Intrarea in Uniunea Europeana la 1 ian.2007  s-a negociat incompetent (simbolic , aproape  in zdrente , in genunchi , si cu fruntea pe podea) !

-         Prezenta noastra  in NATO (2003) , e o mare speranta de siguranta nationala si statala de care , nemaiavand armata defensiva speram sa nu avem nevoie , si… nici sa nu avem avem ghinionul Poloniei  din 1939.

      -   Reinstauraea Monarhiei , devine astazi o prioritate politica a Romaniei,  un castig politic intern si  international concret , indiferent de pozitia opozantilor de pretutindeni , de ieri , azi  si  de maine !

 Monarhia nu este o reactie chimica miraculoasa care schimba spontan si imediat de dupa restaurarea  ei  disfunctiile  si  starea de lucruri mostenita de la republica  !

Cu certitudine insa , schimba starea de spirit si recanalizeaza energiile natiunii  spre un nou viitor , civilizat si prosper in pas cu aspiratiile  tuturor monarhiilor Europene.

* *
Pentru acesta reparatie istorica nu este necesar tertipul referendumului pentru alegerea formei de guvernamant. In Decembrie 1947 nu prin referendum a fost abolita monarhia si aleasa republica ca forma de guvernamant , ci printr-un act brutal de forta !
Se spune in statistici , aproape intotdeauna  suspecte , ca populatia cu optiune monarhica ar fi de 18 - 37 %. Chiar si in cea mai curata democratie sa fim sinceri , o majoritate confuza si incapabila de impact social pozitiv , duce tara la dezastru , fara un lider carismatic , si stabil !
Republica de dupa 1989 a impins tara la decadere  , in timp ce in trecut Monarhia ne-a conferit independenta , respectul  , stabilitatea si prosperitatea Romaniei.  


ATACUL DE LA SMARDAN , Ianuarie 1878
Nicolae Grigorescu 1838 – 1907

 Reantoarcerea la Monarhie nu ar fi o experienta pe spinarea poporului , asa cum comunismul a fost , ci ar fi mersul sigur inainte pe o cale istoric cunoscuta , spre un mai bine usor controlabil  si permanent perfectibil”.
Prestigiul international si national al Romaniei ca Regat , ar intra pe o cale ascendenta continua , readucand grabnic Romania si pe Romani  la acelas standard de respect si simpatie ca si ceilalti cetateni ai Europei.

In 2014 , dupa 67 de ani de  experiente  republicane fortate , sa facem totalul esecurilor si realizarilor si sa pasim in viitor increzatori si liberi , ca Regat al Romaniei ! Fugit irreparabile tempus !
Identificati ultima rezerva umana de calitate pentru a o strange laolalta
in numele salvarii prezentului si viitorului national. 



                  ALTETA SA REGALA  PRINCIPESA MARGARETA (n.1949)
                                 MOSTENITOAREA TRONULUI ROMANIEI


Nu pornim un razboi cu nimeni nici in tara nici in afara ei dar , spunem raspicat ce dorim pentru noi toti cetatenii acestei tari , indiferent de numar, neam , sex , idei politice sau conditie sociala !

Propaganda antimonarhica va lua forme acute , penibile sau aberante  .

Prostia este infinit mai fascianta decat inteligenta. Inteligenta are limiele ei.Prostia , nu. (Umberto Eco)

Nu va lasati impresionati sau infranti de ignorantii si propagandistii din toate categoriile de „cultura republicana ”,  cei cu trecut sau prezent suspect de oportunism , impostura si turnatorie , si carora , le-ar fi  greu sa traiasca intr-o Romanie curata si morala , unde  serviciile lor  deven  inutile ! 

Cei mai infocati „republicani” sunt persoane care argumenteaza  fals , ridicol ,  ori infantil. 

In  fapt , sunt persoane carora le e frica de asumarea unor fapte din trecut , nu pot duce o viata  „curata” si  la lumina , nu supravietuiesc fara manevre in ape tulburi , ori hotie cu pixul sau  ranga !

Nu exista inca societati perfecte , dar stagnarea , demoralizeaza si demobilizeaza. Qui prodest ?
 
 
Stationary Hall , 8 noiembrie 2012
 
                                                         *         
Legea Romana armonizata cu cea Europeana , patriotismul luminat, loaialitatea si  cinstea , vor sta  la temelia morala a statului.
-         Ideologia nostra este : unitatea , demnitatea , onestitatea , priceperea , perseverenta si credinta in Dumnezeu !
-         Regatul se bazeaza pe drept , educatie , sanatate , economie libera, munca corect retribuita si bunastare  cinstita ,  siguranta interna si externa.
Regatul Romaniei are asigurata succesiunea pentru inca doua genaratii , deci stabilitate.  Legea salica privind succesiunea este suspendata  de catre Casa Regala.                                              
                                                          *
Sa facem ca oamenii sa inteleaga rostul si consecintele reinstaurarii monarhiei pentru poporul si tara noastra.
In Regatul Romaniei este loc pentru toti cetatenii loaiali , de toate convingerile si  orientarile  democratice inclusiv cele  republicane.
Monarhul este apolitic si arbitrul impartial in disputa politica (neproductiva).
Un tablou simplificat si pe inteles al exercitarii puterii in Stat poate fi si acesta.
Monarhul nu este pur reprezentativ , el participa impartial dar efectiv , la viata tarii.
Consiliul de Coroana reuneste marile personalitati ale domeniilor principale ale vietii sociale , pe Primul Ministru , Ministrul de Interne  si  de Externe.
Politica interna este elaborata si urmarita de catre Parlament cu cele doua Camere.
Politica interna se supune unei consultante  interactive cu  Consiliul de Coroana prin intermediul Primului ministru a ministrului de Interne si a Ministrului de Finante.
Politica externa a Romaniei este elaborata si urmarita de catre Consiliul de Coroana ; exercitarea politicii externe a statului se face insa prin Ministerul si ministrul de Externe.
Munca , echitatea distributiva , protectia sociala , proprietatea garantata de lege , creatia libera si libera initiativa , sunt valorile etice fundamentale ale statului redevenit Regat.
Votul (!)  da , ar trebui sa fie general si obligatoriu pentru intreaga populatie matura a tarii - pentru a da astfel legitimitate numerica reala – deputatilor si senatorilor ce vor fi aparatorii interselor lor , in cel mai inalt for al tarii , Parlamentul !
LA PALATUL ELISABETA , BUCURESTI
8 Noiembrie 2013 , in balconul Palatului Elisabeta ,
ASR Principele Radu , ASR Principesa Margareta, MS Regele Mihai I ,
ASR Principele Nicolae.
**   **   **   **

    A L B U M


PALATUL REGAL , BUCURESTI
„Palatul Regal este o clădire monumentală din București, inițial centru al puterii monarhice în România. Actualmente este sediul Muzeului Național de Artă al României. Casa Golescu a fost ridicată între anii 1812 și 1815 în acest loc, în stil neoclasic, cu un etaj și avea 25 de odăi, un număr impresionant pentru o locuință în Bucureștii acelei epoci[1]. În 1837, casa somptuoasă a stolnicului Dinicu Golescu devine Curtea Domnească a lui Alexandru Ghica Vodă. Din 1859 până în 1866 aici a locuit domnitorul Principatelor Unite, Alexandru Ioan Cuza.
Din 10 mai 1866 casa devine locuința domnitorului Carol I.[2] După incendiul din 1926 care a distrus corpul central, devine necesară înlocuirea ei. În 19351936vecheacasăestedărâmată.
Palatul a fost construit după planurile arhitectului Nicolae Nenciulescu și terminat în anul
1937. Construcția este în formă de U, cu o curte interioară. Fațada are două intrări: intrarea din stânga era folosită de rege și oaspeții săi iar cea din dreapta era destinată demnitarilor.La stânga, intrarea conduce într-un hol octogonal, decorat în stil neo-bizantin de unde urcă scara invitaților iar la dreapta se intră în holul oficial, un mare hol pătrat, de unde urcă scara voievozilor spre fosta sală a tronului.În timpul Revoluției din 1989, palatul a fost incendiat.”(Wikipedia)

CATEDRALA MANASTIRII CURTEA DE ARGES
Mănăstirea a fost construită de Neagoe Basarab (1512 - 1517) pe locul vechii mitropolii (1359).[2] Pictura interioară, realizată de zugravul Dobromir, a fost terminată în anul 1526, în timpul domniei lui Radu de la Afumați. Ea este păstrată fragmentar în Muzeul Național de Artă din București.
Reparată câteva ori, biserica a fost restaurată (1875 - 1886) de arhitectul francez André Lecomte du Noüy, discipol al lui Eugène Viollet-le-Duc, care i-a adus și unele modificări care au diminuat valoarea istorică a monumentului. Construită din piatră fățuită și profilată, biserica are un plan triconc, inspirat din Mănăstirea a fost construită de Neagoe Basarab (1512 - 1517) pe locul vechii mitropolii (1359).[2] Pictura interioară, realizată de zugravul Dobromir, a fost terminată în anul 1526, în timpul domniei lui Radu de la Afumați. Ea este păstrată fragmentar în Muzeul Național de Artă din București. Reparată de planimetria bisericii Vodița II, reluat ulterior și în alte construcții (mitropolia din București, biserica fostei mănăstiri Cotroceni, mănăstireaTismanaetc.).
În apropierea mănăstirii Curtea de Argeș se află fântâna meșterului Manole, constructorul legendar al ctitoriei lui Neagoe Basarab, eroul mai multor balade populare.Balada Monastirea Argeșului spune că meșterul Manole și-a zidit în zidurile acestei magnifice mănăstiri soția (Ana), deoarece în mod inexplicabil tot cea ce era construit în timpul zilei se dărâma noaptea. Tot legenda dă o explicație și pentru fântâna meșterului Manole: când domnitorul a văzut această măreață construcție i-a întrebat pe cei zece meșteri dacă pot construi o mănăstire și mai frumoasă decât aceasta. Aceștia răspunzând afirmativ, domnitorul, pentru a împiedica posibila construcție a unei mânăstiri mai frumoase, a poruncit ca schelele pe care erau urcați meșterii să fie dărâmate și astfel cei „zece meșteri mari, calfe și zidari” au rămas blocați pe acoperiș. Ei și-au făcut aripi din șindrile și s-au aruncat de pe acoperișul mănăstirii sperând să ajungă jos nevătămați, dar toți au murit.
În locul unde s-a prăbușit meșterul Manole a apărut un izvor - fântâna meșterului Manole.” (Wikipedia)
* *

M.S. REGELE MIHAI I si REGINA ANA a ROMANIEI

Castelul Regal de la Savarsin

M.S.Regele Mihai cu jeepul mult indragit

M.S.Regele Mihai I al Romaniei cu nepotul sau , Principele Nicolae al Romaniei
 

Regele Mihai I al Romaniei  la dreapta Reginei Elisabeta a II a Angliei ,
la jubileul de argint.
 
În 2012, am trăit cele mai frumoase momente din an, atunci când am ascultat discursul Regelui în Parlament.  Am fost mândri că toate familiile regale din Europa au fost prezente  pe 25 octombrie  la Bucuresti, pentru aniversarea Regelui nostru. Astăzi,  Regele ne-a făcut din nou să ne simtim mândri şi fericiţi.  La Jubileul Reginei Elisabeta a II-a, la castelul Windsor, Regele nostru stă în dreapta Reginei.


 
Regele Mihai I
discursul din Parlamentul Romaniei din 25 0ctombrie 2011
 


Regele Mihai I de Romania si Regina Ana de Bourbon-Parma , a Romaniei
 
**   ***   **
                                                              D i o g e n e
 
Regele si Patria !
 
 Craciun imbelsugat si vesel ! Anul Nou 2014 cu sanatate , prosperitate si numai impliniri !                   
 
Din Biserica Ortodoxa Romana din San Nicolaul Mare
 judetul Timis


No comments: