Friday, January 27, 2012

LA ZI CU VALORILE ABSOLUTE

      Sub semnul Minervei
 





 La zi cu "valorile absolute".


1.     Tipul destept si orientat ; numai el stie tot si fara drept de apel pentru exactitate . Il doare in cur daca este in eroare si nici nu vrea sa afle. Vorbeste tare , acoperitor al oricarui alt glas si  nu cunoaste si nici nu vrea sa afle regulile dialogului , care , pentru el oricum nu exista ! I se cuvine sa fie lingura in orice rahat si infuriat de prostia tuturor , care , oricine ar fi ei , nu…stie ! Ca , e destul ca stie el. Dat fiind ca e atat de saltat in stiinta nu poate sa fie decat sef  si in antiteza cu toti sefii planetari care , oricum…..nu stie , si face totul criticabil de catre el  !
Aroganta , mascata in „rabdare cu prostii” face legatura intre cele doua tipuri de destapti si orientati , ai zilelor noastre ! Cel agresiv mascat si surprinzator in judecati si decizii si , cel molcom si perfect multumit de sine in dispretul lui suveran pentru semeni. Vorbeste cu spatele
si abunda in interjectii , e condescendent si asculta in sila , tot ! Ambii sunt legati insa prin negativism superior, si darul de a nu spune nimic in orice vorbire .
Dar , nu intotdeauna este agramat , ba chiar face acordul intre subiect si predicat si e amator de neologisme pe care le achieseaza si le implementeaza sau antameaza  in conformitate cu impresia pe care vrea s-o faca  „ la prostime”.
Are o nervozitate „de fond” greu retinuta din cauza mediului pe care nu-l poate modela dupa chipul si asemanarea sa ; raspunsurile la intrebarile firesti sunt tratate cu superioara suspiciune si raceala si , mai intodeauna alaturi cu drumul pentru a desamorsa orice posibilitate de dialog . Uneori cu o intrebare , poti declansa un monolog critic de ramai uluit de unde s-a plecat si unde s-a ajuns , adica nicaieri !


2. Noi , astia fraierii , care ne amagim cu modele morale , culturale si comportamentale si care   luam piciorele in cur , fiind etichetati de  penibili , nebuni si caraghiosi depasiti !
      Acum e alte vremuri „bai asta„ nu mai merge cu de-alea ca e rasuflate ,
      spuse din gura   domnilor profesori pana la academincieni , voalat sau
      direct insa , nota bene : asa zisi ) ! Ce eroare cu consecinte autodistuctive !
Agramat sau nu , arogant retinut sau nu , explicit sau implicit , sferto sau semidoct , lucrurile sunt constant  ”precizate , de catre tobosarii vremurilor noi” , care , ne si ” pun la colt” !
Dar cu sfidarea intelepciunii cum ramane !?
*
Dupa mine , asta  este boul care se crede taur si , si impunge la nimereala  ! Pazea , plecati cat mai e timp ,  ca pentru  viitor , vine telectualul absolut !!

P.S. Scuzati vulgaritatile.
                                                                                                                    Diogene.

No comments: